(A kép nem az én kreációm)

Tegnap a barátnőm születésnapi tortáját készítettem.Meg mondom őszintén nagyon sokat agyaltam rajta hogy vajon mi lenne az ideális torta.Az első ötletem a Rózsás torta volt.De közben meg jelent előttem a málna.Eszembe jutott hogy imádja a málnát.Így csináltam neki Málnás túrókrémes csokitortát.Ezt a finomságot iszonyat könnyű elkészíteni.Ajánlom mindenkinek mert elrontani ezt nem lehet.Amit én nem tudok el rontani azt más sem.:))

Hozzávalók:

12.5 dkg puha vaj / margarin

30 dkg cukor

3 tojás

1.2 dl tej

16 dkg liszt

6 dkg kakaópor

1 kiskanál sütőpor

1 kiskanál szódabikarbóna

1 csipetnyi só

 

Krém:

 

25 dkg túró

25 dkg krémsajt

15 dkg porcukor, - ízlés szerint

1 csomag (10 gr) vaníliás cukor, Bourbon

4 dl habtejszín

20 dkg málna (itt fagyasztott)

1 evőkanál zselatinpor

5 cl víz

 

Tetejére:

 

2.5 dl habtejszín

10 dkg fehér csokoládé

1 csomag (10 gr) habfixáló

 

Csoki forgácshoz: 5 dkg tortabevonó csokoládé

 

 

Elkészítés:

 

A torta bevonásához a tejszínt felforraljuk, feloldjuk benne a felaprított fehér csokoládét, és hagyjuk teljesen kihűlni.

 

A tésztához elkeverjük el a lisztet, a sót, a kakaót, a sütőport és a szódabikarbónát.

A vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként adjuk hozzá a tojásokat. Ezután kerül bele a liszt és a tej felváltva.

Egy 26 cm-es kerek forma alját kibéleljük sütőpapírral, elsimítjuk benne a masszát, és előmelegített 180 °C – os sütőben sütjük ki 30-40 perc alatt.

Tűpróbával ellenőrizhetjük a sütés vége felé, mennyire sült át.

 

Kivesszük, a formában hagyjuk állni kb. 15 percet, óvatosan meglazítjuk késsel az oldalánál, majd kiborítjuk a tortalapot lisztezett felületre.

Miután teljesen kihűlt, vízszintesen elvágjuk 2 lapra, ha kicsit felpúposodott volna, először vágjuk egyenesre.

A torta alja kerüljön majd a tetejére, mivel az minden körülmények között egyenletes felületű.

 

Az egyik lapot tálcára tesszük, köré csatoljuk a forma karimáját, az oldalánál sütőpapírral béleljük.

A krémhez kikeverjük a túrót a krémsajttal, a cukrokkal, hozzáadjuk a málnát.

Az előzőleg vízbe áztatott zselatint kis lángon folyamatos keveréssel áttetszőre feloldjuk, 2-3 evőkanál túrós krémet elkeverünk benne, majd így adjuk a nagyobb mennyiséghez.

A tejszínt kemény habbá verjük, kisebb adagonként óvatosan beleforgatjuk a túrókrémbe.

 

A krémet rásimítjuk az alsó tortalapra, és befedjük a másik lappal.

A hideg fehércsokis tejszínt felverjük habverővel, ha szükség van rá, adhatunk hozzá 1 csomag habfixálót (nálam nincs benne), de nem az a cél, hogy nagyon kemény hab legyen belőle. A tortát bevonjuk vele, és hidegre tesszük, hogy kissé megszilárduljon.

 

A forgácshoz a felaprított tortabevonó csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, vékonyan egy tepsi vagy egy fémtálca felfordított aljára kenjük, hagyjuk szobahőmérsékleten megdermedni, és amikor kissé megkötött, késsel forgácsokat készítünk belőle.

Ehhez a kés élét kis szögben tartva a felülethez nyomjuk, miközben a csokiréteg alá vágva felpöndörítjük a csokit. Egy erősebb és kicsit szélesebb élű kést válasszunk erre a célra. (Nekem sikerült megkarcolni a tálca alját, vegyük ezt is tekintetbe.)

Nem lesz jó, ha még túl lágy a csoki, vagy ha túl keményre dermed, akkor törni fog, és nem tudjuk forgáccsá hajlítani a csokit.

 

A tortát ajánlatos előző nap elkészíteni, hogy összeérjenek az ízei. (Finom!!!!)